Harta site-ului
Ajutor
Pregătirea instalațiilor electrice și termice din instituțiile școlare, în perioada sezonului rece a anului 2019-2020, în teritoriul raionului Dubăsari
Pregătirea instalațiilor electrice și termice din instituțiile școlare, în perioada sezonului rece a anului 2019-2020, în teritoriul raionului Dubăsari

Conform planului activității, în luna august a anului 2019 perioada 15-19 august, am participat în cadrul comisiei de evaluare, în  comun cu Direcția  învațământ general, la examinarea pregătirii instituțiilor  preșcolare din licee, gimnazii precum și grădinițe de copii, către noul an de studii 2019-2020, în teritoriul r-lui Dubăsari.
Starea tehnică a instalațiilor electrice și termice din cele 15 instituții de învățământ din r-l  Dubăsari și 2 instituții școlare din s.Roghi și s.Vasilievca r-ul Dubăsari este satisfăcătoare.
În cadrul examinărilor efectuate pe parcursul anului 2019 au fost inspectate și IE și IT amenajate în primăriile r-nului Dubăsari, care s-au prezentat foarte bine în teritoriu, dispunînd de personal la deservirea instalațiilor electrice, modernizarea utilajului electric din cantine.
În instituțiile de învățământ, starea tehnică menționată este rezultatul executării lucrărilor de reparații capitale în toate școlile, gimnazii, licee atât în IE cât și în IT. Toate școlile sunt gazificate și dotate cu surse de energie termică modernă. La nivel bine pregătit e și starea tehnică a IE din aceste instituții cu mici excepții, legate de alimentarea inofensivă cu energie electrică a încălzitoarelor electrice de apă. Este cunoscut faptul, că în majoritatea școlilor și în sate nu sunt prevăzute unitați pentru deservirea instalațiilor electrice.
Prin conlucrare cu Direcția de învățământ în unele școli au fost angajați electricieni la exploatarea instalațiilor  electrice: Liceul teoretic Doroțcaia; Gimnaziul Roghi; Liceul Teoretic Cocieri; Gimnaziul  Pîrîta.
În rezultat IE se alimentează cu enegie electrică incorrect la gimnaziul din s.Holercani. Este vorba de  nerespectarea cerinței p.7.1.82 a NAIE, care prevede alimentare obligatorie a receptorelor prin intermediul instalației contra curenților de defect, numite UZO, în cantină în secția de spălătorie. În caz de depistare a cazurilor similare celor menționate mai sus imediat s-a emis Raport privind rezultatele obținute și a fost urmarită înlăturarea încălcărilor. De menționat, că conducătorii instituțiilor de învțământ, unde au fost prezente astfel de încălcări, sunt respomsabili și  au  fost înlăturate toate neajunsurile .  
 
Leonid DICUSAR,
Inspector superior SSE Dubăsari
             Departamentul supraveghere energetică

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Pregătirea instalațiilor electrice și termice din instituțiile școlare, în perioada sezonului rece a anului 2019-2020, în teritoriul raionului Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta